Winkeler viert 60 jaar | jaren 2000-2010

Hoe dichter we bij 2020 komen, hoe beter ik mij nog gebeurtenissen herinner. Zo weet ik nog goed dat er grootste dingen verwacht werden met de millenniumwisseling, maar dat dit uitbleef. En we horen het soms nog terug in de winkel; de invoering van de euro in januari 2002 heeft nog lang voeten in de aarde gehad. Wat hebben wij lang ’teruggerekend’ naar guldens. 2002 was sowieso een gedenkwaardig jaar, want wie kent de beelden (de muziek en de traan) van het huwelijk tussen Maxima en koning Willem Alexander niet?

Mode in de jaren 2000-2010

Met de start van de nieuwe eeuw was mode voor een groot deel gebaseerd op technologie, waardoor veel kledingstijlen een futuristisch karakter hadden. Zo waren voornamelijk ‘metallic’ (op metaal lijkende) stoffen erg populair en kregen de kleuren goud, zilver, en brons de voorkeur. Het gebruik van glimmende opdrukken en metalen details, zoals gespen en knopen zien we dan ook in deze periode veel terug.

Met de introductie van de iPod in 2001 leken gadgets belangrijke accessoires. Maar we zijn ook de pilotenbrillen, de hoepeloorbellen, hotpants en spijkerbroeken met lage taille niet vergeten. Al hoop ik persoonlijk dat deze laatste nooit meer terugkomt in het modebeeld.

Stijlicoon 2000-2010

Tijdens het schrijven van deze blog ben ik op zoek gegaan naar stijliconen uit deze tijd. Met name de beelden die daarbij hoorden (denk aan de lage broeken en naveltruitjes) heeft ons doen besluiten deze niet uit te voeren zoals we met de eerdere stijliconen hebben gedaan. De vergelijking van het modebeeld van toen naar nu zou geen stijlvolle look tot resultaat hebben gehad.

Als we iets uit deze tijd geleerd hebben is het wel dat alles op het gebied van fashion mogelijk was/is. En dat het ontwikkelen van jouw eigen stijl belangrijker is dan het klakkeloos volgen van de mode. Op naar 2020 dus!

Winkeler, de parel van het Westland

In 2001 nemen wij, Piet en Diana van Toor, Winkeler over van de familie Stel. Met onze jarenlange ervaring in de modewereld geven wij nog meer een gezicht aan Winkeler. Net als onze voorgangers op onze eigen manier.

Aandacht voor elkaar en voor wat je doet is een motto dat wij graag willen uitdragen samen met ons team. Met trots noemen wij Winkeler ‘de parel van het Westland’. In het modeaanbod dat er te vinden is in Naaldwijk onderscheiden wij ons: mooie labels, mooi kwaliteiten in een gastvrije omgeving.

Kijk gerust eens verder op onze website en je vindt er ook een stukje van onze visie terug, maar bovenal: ervaar het bij een bezoek aan onze mooie winkel.